6 Ekim 2012 Cumartesi

Kaytaz Böreği






Kaytaz Böreği
Malzemeler
4.5 su b. un
1 çay b. sıvı yağ
1 çay b. yoğurt
yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı k.tuz
alabildiği kadar su

İç harcı için:
250  gr. kıyma
2 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k.dolmalık fıstık
nar ekşisi
tuz,karabiber
1 tutam  maydanoz


Hazırlanışı :Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu alın. Karbonat kabarınca üzerine sıvı yağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.Bu arada iç harcı için tavaya sıvı yağı ve soğanı alıp soteleyin.Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin. Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açın.Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapın.Daha sonra iki parmak kalınlığında kesin.Ve ara katları gözükecek şekilde çevirip elinizle bastırarak açın.Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırında 180 derecede pişirin. Antakyaya özgü bu börek nar ekşisi sevenler için güzel bir alternatif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder