6 Ekim 2012 Cumartesi

Kandil Çöreği



Kandil Çöreği
Malzemeler
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Su B. Su
2 Çorba K. Şeker
1 Yumurta
1 Çorba K. Mahlep
2 Çorba K. Tereyağı
1 Paket Yaşmaya
1 Çay K. Tuz
Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam

Hazırlanışı
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Ilık su ve yaş mayayı ortasına koyup çözüyoruz. 
Ardından süt, sıvıyağ, şeker, yumurta, mahlep, tereyağı, tuz ve 15 kaşık tepemele unu koyup yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo şeklinde sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
Birleştirdiğimiz kısmı biraz daha yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Tepside biraz daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder