5 Ekim 2012 Cuma

İrmikli Bulgur Köftesi


İrmikli Bulgur Köftesi Tarifi
Malzeme Listesi 
1 Su Bardak İnce Bulgur
Yarım Su Bardağı İrmik
1 Yumurta
1 Tutam Reyhan
1 Çorba Kaşık Un
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
200 Gram Kıyma
1 Soğan
1 Çorba Kaşık Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 Kase Yoğurt
Maydanoz


Hazırlanışı: Bulguru ve irmiği geniş bir kaseye alarak sıcak suyla ıslıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra streç filmi açıyoruz. 

Yumurtayı içine kırıyoruz. Reyhanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Ununu katıp yoğuruyoruz. Harcımızdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparım elimizle hafif sıkarak servis tabağımıza diziyoruz.

Yayvan bir tencerede su kaynatıyoruz. Suya sıvıyağ ve tuz da ekliyoruz ve kaynayınca köfteleri atarak haşlıyoruz. Diğer yandan soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak soğanları kavuruyoruz.

Önce salçasını sonra kıymasını da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini serpiyoruz. Bir kasede yoğurdu çırpıyoruz. Pişirdiğimiz köfteleri kevgirle servis tabağına alıyoruz.

Üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz. Son olarak da kıymalı harcı üzerine dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder