Balkabaklı çıtır börek
malzemeleri
1 kg ayıklanmış
balkabağı
500 gr tatlı lor
peyniri
6 yufka
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı
zeytinyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Susam
Yapılışı: Balkabaklarını derin bir tencereye alın. üzerine
az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
Balkabaklarını ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave
edip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın. İki
yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin. Altı üçgen elde edecek
şekilde kesin. Balkabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın. Rulo
şeklinde sarın. Kalan yafkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın.
üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin. önceden 200 dereceye ayarlanmış
fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder