23 Eylül 2012 Pazar

Karnıyarık Böreği

 

Karnıyarık Börek(Patatesli)

MALZEMELER
  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Üzeri için susam ve çörek otu
İç Malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 demet Maydanoz
  • Tuz karabiber pul biber
YAPILIŞI
İç malzemeyi hazırlamak için soğanları sıvı yağ ile kavuralım. Sonra ezdiğimiz patatesleri soğanlara dahil edelim.5-10dk kadar patatesleri kavuralım. Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları, tuzunu ve baharatları katalım ve iyice karıştıralım. Sonra ocağın altını kapatalım.
Yufkanın birini serin üzerine sıvı yağ sürün ve diğer yufkayı üzerine kapatın.Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Yufka parçalarının geniş kısmına 1-2 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Ama bizimkiler sigara böreğinden biraz daha kalın olacak ona göre sarın. Yufka parçalarımızın hepsine aynı işlemi uygulayalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim ve üzerine böreklerimizi dizelim. Böreklerimizin üstüne boylu boyunca bıçak yardımı ile bir kesik atalım. Sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ katıp çırptığımız yumurta sarılarını fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim. En üstede isteğe göre susam ve çörek otu serpelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder