Yumurtalı Ekmek
kişi başı
– 1 yumurta
– 2 dilim tost ekmeği
– 2 adet dilim peynir (cheddar olması tercih edilir)
– biraz margarin
İlk olarak iki dilim ekmek üst üste konularak ortalarından
birer daire çıkarılır ama bu daire şeklindeki ekmekler atılmaz. Daha
sonra tavaya bir tatlı kaşığı kadar margarin konulur. Kızınca ortası
delik dilim ekmekler yine üstüste olacak şekilde içinden çıkan
dairelerle birlikte tavaya konulur. Alt taraflar hafif kızardığında sarı
kısım deliğe gelecek şekilde yumurta ekmeğin üstüne kırılır. Bu işlemde
sarı tam deliğe geleceği için yumurta tavaya dağılmaz. Yumurtanın
beyazı hafif sertleşmeye başlayınca ekmeklerin diğer tarafı hızlı bir
şekilde çevrilir ve bu sicak tarafın üstüne hemen peynirler konulurki
diğer tarafta olana kadar erisinler. Yalnız püf noktası yumurtanın
sarısının fazla pişmemesidir, çevirdikten sonra çok fazla
pişirilmemelidir. Kızarmış daire ekmeklerle birlikte tabağa hemen servis
yapabilirsiniz, afiyet olsun……
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder