23 Eylül 2012 Pazar

Yumurtalı Ekmek

Yumurtalı Ekmek

kişi başı
– 1 yumurta
– 2 dilim tost ekmeği
– 2 adet dilim peynir (cheddar olması tercih edilir)
– biraz margarin
  
İlk olarak iki dilim ekmek üst üste konularak ortalarından birer daire çıkarılır ama bu daire şeklindeki ekmekler atılmaz. Daha sonra tavaya bir tatlı kaşığı kadar margarin konulur. Kızınca ortası delik dilim ekmekler yine üstüste olacak şekilde içinden çıkan dairelerle birlikte tavaya konulur. Alt taraflar hafif kızardığında sarı kısım deliğe gelecek şekilde yumurta ekmeğin üstüne kırılır. Bu işlemde sarı tam deliğe geleceği için yumurta tavaya dağılmaz. Yumurtanın beyazı hafif sertleşmeye başlayınca ekmeklerin diğer tarafı hızlı bir şekilde çevrilir ve bu sicak tarafın üstüne hemen peynirler konulurki diğer tarafta olana kadar erisinler. Yalnız püf noktası yumurtanın sarısının fazla pişmemesidir, çevirdikten sonra çok fazla pişirilmemelidir. Kızarmış daire ekmeklerle birlikte tabağa hemen servis yapabilirsiniz, afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder