6 Ekim 2012 Cumartesi

Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget

Yoğurt sos marineli tavuk baget
Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget
Malzemeler
   Yarım kg tavuk baget
       Yarım kg tavuk kanat
Marine için
       2 su bardağı yoğurt
       2 yemek kaşığı zeytinyağı
       Yarım limonun suyu
       1 tatlı kaşığı köri
       2 çay kaşığı kimyon
       4 diş ezilmiş sarımsak
       1 çay kaşığı kırmızı toz biber
       2 çay kaşığı kırmızı pul biber
       1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
       Tuz
       Karabiber
Hazırlanışı:Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip her taraflarını sosa bulayın. üzerini streç film ile kapatın veya tüm malzemeleri buzdolabı poşetinde birleştirip ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında en az 6 saat veya 1 gece bekletin. Izgara veya tavayı ısıtın ve hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Tavuk etlerinin üzerindeki fazla sosu aldıktan sonra ısınmış ızgaraya veya tavaya alıp pişirin. Sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder