6 Ekim 2012 Cumartesi

Patatesli Dereotlu Bazlama












Patatesli Dereotlu Bazlama 


Malzeme Listesi 
4 Su Bardak Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Haşlanmış Patates
1 Tutam Dereotu
Tuz
Su
Garnitürü İçin:
Çeri Domates
Minik Marul
Örgü Peyniri
Dil Peyniri
Üzeri İçin:
Tereyağı


Hazırlanışı: Bazlama hamuru için, un, yaşmaya, haşlanmış patates, ince doğranmış dereotu, tuz ve aldığı kadar suyu bir kabın içerisine alıp yoğuruyoruz. 

Hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine bastırarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra bazlamalarımızı gözleme aparatında ya da çok az yağkoyduğumuz bir tavada önlü arkalı olarak pişiriyoruz. 

Piştikten sonra üstlerine tereyağ sürüp servis tabağına seriyoruz. Ortasına domates, marul ve peynirçeşitlerini koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder