Mantarlı Patates Püreli Köfte
Malzemeler
- 350 gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 1 tutam maydanoz
- sade organik tuz
- karabiber
- kimyon
- galeta unu
Mantar Sotesi için:
- 1 kase mantar
- 2 diş sarımsak
- taze kekik
- tuz
- karabiber
- sıvıyağ
Püresi için:
- 4 patates
- 1 su b. süt
- 1 çorba k. tereyağı
- tuz
- karabiber
Üzeri için:
- kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
sıvıyağ
sade organik tuz
su
1 tatlı k. biber salçası
sıvıyağ
sade organik tuz
su
Hazırlanışı
: Köftesi için bir kaba 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın
üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine 1 adet yumurta kırın ince kesilmiş
maydanoz,tuz,karabiber,kimyon ve galeta unu ilave edin.Köfte harcını
yoğurun.Hambuger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Tavaya
sıvıyağıalın ve köfteleri pişirin.Mantar sotesi için 1 kase mantarı ince olarak
kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sarımsakları ve mantarları ilave edip
soteleyin.Mantarlar sotelendikten sonra üzerine tuz ,karabibertaze kekik ilave
edin ve karıştırın.
Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı domates salçası,biber salçası,tuz ve az
miktarda su ilave edin ve sosu kaynatın.Püresi için 4 adet patatesi
haşlayın.Haşlanan patatesleri bir tencereye rendeleyin.1 çorba kaşığı
tereyağı,1 su bardağı süt,tuz ve karabiber ilave edin ve püreyi
pişirin.Köfteleri fırın kabına alın.Köftelerin üzerlerine mantarları
alın.Üzerine patates püresi sıkın.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Fırın
kabına sosu dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin....................................................................................................................................
Bulgur Yatağında Mantarlı Köfte
Malzemeler
350 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 pk. mantar
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Pilav İçin;
2,5 su b. iri bulgur
1 soğan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 çorba k. tereyağı
2 domates
sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı
içine rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Mantar ve maydanozu ince bir şekilde
kıyıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve biraz galeta unu kattıktan sonra iyice
yoğuruyoruz. Harcımızcan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190
derece fırında pişiriyoruz. Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp
sıvıyağı ve tereyağı koyduğumuz bir pilav tenceresinde kavuruyoruz.
Kırmızı biber ve yeşil biberi ince bir şekilde doğrayıp
soğanla birlikte kavuruyoruz. Bulguru ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice
kavrulduktan sonra Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ve et suyunu ekleyip
suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilavımız suyunu çekip dinlendikten sonra
servis tabağına alıyoruz. Domatesleri dilimleyip pilavın üzerine diziyoruz.
Üzerine köfteleri koyup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder