7 Ekim 2012 Pazar

Mantarlı Köfteler



Mantarlı Patates Püreli Köfte
Malzemeler 

  • 350 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • sade organik tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • galeta unu

      Mantar Sotesi  için:
  • 1 kase mantar
  • 2 diş sarımsak
  • taze kekik
  • tuz
  • karabiber
  • sıvıyağ
     Püresi için:
  • 4 patates
  • 1 su b. süt
  • 1 çorba k. tereyağı
  • tuz
  • karabiber
    Üzeri için:
  • kaşar peyniri
 SOSU İÇİN:
    1 çorba k. domates salçası
    1 tatlı k. biber salçası
    sıvıyağ
    sade organik tuz
    su
HazırlanışıKöftesi için bir kaba 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine 1 adet yumurta kırın ince kesilmiş maydanoz,tuz,karabiber,kimyon ve galeta unu ilave edin.Köfte harcını yoğurun.Hambuger köftesi büyüklüğünde köfteler  hazırlayın.Tavaya sıvıyağıalın ve köfteleri pişirin.Mantar sotesi için 1 kase mantarı ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sarımsakları ve mantarları ilave edip soteleyin.Mantarlar sotelendikten sonra üzerine tuz ,karabibertaze kekik ilave edin ve karıştırın.
Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı domates salçası,biber salçası,tuz ve az miktarda  su ilave edin ve sosu kaynatın.Püresi için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri bir tencereye rendeleyin.1 çorba kaşığı tereyağı,1 su bardağı süt,tuz ve karabiber ilave edin ve püreyi pişirin.Köfteleri fırın kabına alın.Köftelerin üzerlerine mantarları alın.Üzerine patates püresi sıkın.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Fırın kabına sosu dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
...................................................................................................................................



Bulgur Yatağında Mantarlı Köfte

Malzemeler
350 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 pk. mantar
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber

Pilav İçin;
2,5 su b. iri bulgur
1 soğan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 çorba k. tereyağı
2 domates
sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Mantar ve maydanozu ince bir şekilde kıyıp ekliyoruz. Tuz, karabiber ve biraz galeta unu kattıktan sonra iyice yoğuruyoruz. Harcımızcan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağı ve tereyağı koyduğumuz bir pilav tenceresinde kavuruyoruz.
Kırmızı biber ve yeşil biberi ince bir şekilde doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz. Bulguru ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulduktan sonra Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ve et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilavımız suyunu çekip dinlendikten sonra servis tabağına alıyoruz. Domatesleri dilimleyip pilavın üzerine diziyoruz. Üzerine köfteleri koyup servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder