18 Ekim 2012 Perşembe

Bisküvi Kıtırlı Balkabaklı Pasta




Bisküvi Kıtırlı Balkabaklı Pasta

Malzeme Listesi
2 Kg.
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Pk. Petibör Bisküvi
Kreması İçin:
1,5 Su B. Süt
Yarım Su B. Toz Şeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Vanilya Şekeri
Üzeri İçin:
Ceviz
Hazırlanışı:Balkabağı soyup doğruyoruz. Tencereye koyup üzerine şekerini döküyoruz. 2-3 çorba kaşığı su koyup kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.
Şeker eridikten sonra un ve vanilya şekerini katıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen kabakları kaşıkla ezip püre haline getiriyoruz. 1 paket bisküviyi iri bir şekilde kırıp balkabağına ekleyip karıştırıyoruz.
Boş bir çember kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz. Balkabağının yarısını döküp bastırıyoruz. Üzerine kremayı koyuyoruz. Balkabağının geri kalan kısmını kremanın üzerine döküp yayıyoruz.
Üzerine iri kırılmış ceviz serpip buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra kalıbından çıkartıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder