7 Ekim 2012 Pazar

Kiev Tavuğu



Kiev Tavuğu
Malzemeler
2 adet tavuk bonfile
2 adet 1 parmak kalınlığında tereyağ (oda sıcaklığında)
2 adet 1 parmak kalınlığında dil peyniri
2 diş sarımsak
3-4 tutam kıyılmış maydanoz
Yarın limonun suyu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
2 -3 Yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı galeta unu (galeta unu yerine mısır gevreği kullanabilirsiniz değişik bir deneyim)
2 yumurta
YAPILIŞI
Tavuklarımızın içine koyacağımız harç için tereyağını,kıyılmış maydanozu,kıyılmış sarımsağı ve limon suyunu bir kapta karıştırıp. Bu karışımı hafif donması için dersin dondurucuya koyun ve 10dk kadar bekletin.
Tavuk bonfileleri yatay olarak ortadan 2 ye ayıralım. Oluşan 4 parçayı ayrı ayrı buzdolabı poşetleri içerisine koyarak bir oklava yardımı ile iyice dövüp inceltelim. (Tavukları parçalamadan inceltebileceğiniz kadar inceltin)
Harcımız hafif donduktan sonra buzdolabından çıkartalım. Bir tavuk parçasının içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar harç ve 1 dilim dil peyniri koyalım ve tavuğun bir ucunu diğer ucu ile birleştirelim. Diğer tavuk parçalarını da bu şekilde yapalım ve donması için buzdolabına atalım.
Tavuklarımız donduktan sonra 2 şekilde pişirebilirsiniz.
Fırında yapmak için;Fırın kabına yağlı kağıt serip tavukları üzerine yayalım ve 220 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Kızartma Yapmak için;Tavukları önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa veya mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder