,
BADEM EZMESİ
250 gram çiğ bademi (yaklaşık bir su bardağı) kabuğunu çıkarmak için sıcak su içine atın ve 10 dakika bekletin, sonra soğuk suya alıp bir bir kabuklarını
soyun.Soyduğunuz bademleri iyice kurutup bir kenara alın.
İyi su çeken temiz bir mutfak peçetesinin üzerine yayabilirsiniz.
Şerbet için dört çorba kaşığı suya ve 8 silme dolu çorba
kaşığı (100 gram) şekeri ufak bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlamasından
sonra bir dakika bu şekilde ocakta tutun; biraz daha koyulaşacak.
Şerbetinizi
soğuması için bir kenara alın, içine şekerlenmemesi içim üç damla limon sıkın.
Bademleri robota atın ve iyice incelene kadar çekin. Daha sonra çektiğiniz bu bademleri geniş bir
havana alın ve iyice dövün. Bu işin asıl emek verilen bölümü burası. Malum
badem ezmesi neredeyse macun kıvamında olur, bu kıvamı robotta sağlamak kolay
olmuyor o yüzden önce robotta çekip sonra havanda yaklaşık 10 dakika dövmek
gerekiyor. Bir de sizin bu gücünüze dayanabilecek bir havan gerekiyor. Eğer
havanınızda sarımsak kokusu varsa biraz kaya tuzu koyup yarım limonla zımpara
yapın. Koku ve lekelerin tamamı çıkacaktır. Soğumuş olan şerbetinizi badem
ezmesiyle her seferinde bir kaşık ekleyerek karıştırın en son olarak
istediğiniz şekli verip dinlenmeye bırakın. Nefis badem ezmeniz yarım gün sonra
tatları iyice birbirine karışmış şekilde hazır olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder