19 Ekim 2012 Cuma

Lor Peynirli Tiramisu




Lor Peynirli Tiramisu
Malzeme Listesi

Keki İçin:
3 Yumurta
1 Çay B. Toz Şeker
3 Çorba K. Un
1 Çorba K. Kakao
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
Yarım Çay B. Su

Kreması İçin:
3 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Vanilya
1 Yumurta Sarısı
250 Gr. Tuzsuz Lor Peyniri
1 Su B. Toz Şeker

Islatmak İçin:
2 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. Granül Kahve
1 Su B. Sıcak Su



Hazırlanışı:Keki için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküp mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırı elekten geçirerek döküyoruz.
Kakao ve suyu döküp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış çember bir kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.
   Çıprma teli ile karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra, yumurta sarısı, un, nişasta ve vanilyayı koyup sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
   Piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Lor peyniri içine rendeleyip(süzgeçle) karıştırıyoruz. Tiramisunun keki piştikten sonra fırından çıkarıp soğuması için dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra kalıbından çıkartıyoruz. Soğuyan keki ortadan ikiye bölüyoruz. 
   Alt tabanı servis tabağına koyuyoruz. Üzerine pişirmiş olduğumuz çember kalıbın çember kısmını geçiriyoruz. Islatmak için, toz şeker, granül kahve ve sıcak suyu kaseye koyup karıştırıyoruz. Kekin alt tabanını kahveli karışımla ıslatıyoruz.
   Kremanın akışkan bir kıvamda olması önemlidir. Eğer krema katılaşmışsa biraz süt döküp kıvamını açabiliriz. Kekin Üzerine kremanın yarısını döküyoruz. Diğer kekide ıslatıp kremanın üzerine ters çevirip koyuyoruz.
   Üstünü tekrar ıslatıyoruz. Kremanın geri kalan kısmını en üste döküyoruz. Çember kalıbı çıkartıp en üstteki kremanın kenarlarına doğru akmasına izin veriyoruz. Üzerine kakao serpiyoruz.
   Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder